Vragen? bel: +31 (0) 186 655 990 of
 app ons op + 31 6 57 42 33 34

  • Ma t/m vr: 8.30 - 17.30 uur
  • Za: 09:00 - 16.00 uur

Blokhut kopen

vrijdag 13 juli 2018 | Geschatte leestijd: 2 minuten
Blokhut kopen

Blokhut kopen?

U bent op zoek naar een mooie blokhut voor in uw tuin, maar u weet niet precies wat? Wij helpen u graag op weg om een mooie blokhut te kopen. Want zeg nou zelf, wie wilt dat nou niet?

Onbehandeld, geïmpregneerd of coating?

Van Kooten Tuin en Buiten Leven biedt vele mogelijkheden aan om uw blokhut extra voor te behandelen. Dit kan door middel van een impregnatie of een coating.

Een blokhut kopen die onbehandeld is? Dat is ook mogelijk! U dient de blokhut dan wel gelijk tijdens de opbouw al te behandelen met een beits op lijnolie. U kunt de blokhut geheel naar eigen wensen beitsen met de kleuren die u mooi vindt. Wij leveren standaardkleuren maar kunnen uiteraard ook speciale RAL-kleuren leveren.

Tip! Neem tijdens de opbouw van de blokhut de mes en de groef alvast mee met een strijkje beits. Hierdoor is de binnenkant van de mes en groef ook behandeld.

Een impregnatie is ten alle tijden een transparante impregneermiddel die zich goed in het hout opneemt. Deze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen waaronder groen, bruin of zilvergrijs. Dit is een voorbehandeling tegen de schimmel. Na een bepaalde tijd dient u de blokhut alsnog te behandelen met een beits op lijnolie basis. Ook deze beits is verkrijgbaar in transparante kleuren. Wilt u toch een dekkende kleur dan kan dit uiteraard ook.

Liever een blokhut kopen die al een kleurtje heeft? Ook dat is mogelijk. Vanaf de productie kunnen wij sommige blokhutten al voorzien van een coating. Dit kan zowel exterieur als compleet. Hiermee is uw blokhut voor zo’n circa 2-3 jaar behandeld en hoeft u hem daarna pas verder te behandelen.

Een blokhut kopen, maar welke houtsoort?

Vurenhout of Lariks Douglas hout, dat zijn de twee houtsoorten die u kunt kiezen. Er zit een groot verschil tussen beide houtsoorten. Vurenhout moet ten alle tijden in tegenstelling tot Lariks Douglas hout direct behandelt te worden. Lariks Douglas is een enorm sterk houtsoort wat niet gelijk behandelt hoeft te worden. 

Maatwerk?

Wilt u een maatwerk blokhut kopen, maar u vindt niet de juiste maat? Geen probleem. Van Kooten Tuin en Buiten Leven levert ook prachtig maatwerk. Vele mogelijkheden qua, maat, wanddikte,  ramen, deuren en de ruimte indeling.

Wij denken graag met u mee!

Reageer hier en praat mee!

Terug naar alle artikelen
popup please wait

Even geduld aub