Vragen? bel: +31 (0) 186 655 990 of
 app ons op + 31 6 57 42 33 34

 • Ma t/m vr: 8.30 - 17.30 uur
 • Za: 09:00 - 16.00 uur

Feest het dak eraf in uw eigen blokhut!

donderdag 15 februari 2018 | Geschatte leestijd: 2 minuten
Dak soorten en dakbedekkingen

Heeft u al gehoord van de trend ‘winter barbecue’? Nee? Het woord zegt het eigenlijk al; barbecueën in de winter! Natuurlijk hoort bij een barbecue ook altijd een gezellig feestje. Echter wil niemand in de kou bij de barbecue staan. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor!

Een blokhut of tuinhuis geeft niet alleen bescherming van de kou, maar ook gezelligheid, comfort en privacy. Een ultieme plek om het dak eraf te feesten met uw vrienden en familie. Natuurlijk is het wel van belang dat je voorafgaand het perfecte dak uitkiest dat past bij uw stijl!
Onze blokhutten hebben verschillende dak soorten en dakbedekkingen. Wij hebben ze voor het gemak even voor u op een rijtje gezet:

 • Plat dak
  Blokhutten en tuinhuizen met een plat dak hebben een strakke, moderne en stijlvolle uitstraling. U zal vast denken dat een plat dak vraagt om lekkages, maar dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. De dakbedekkingen die voor deze daken  vaak gebruikt worden zijn dakleer en EPDM. De laatstgenoemde is een synthetisch rubber. Het is lichtgewicht en milieuvriendelijk
 • Zadeldak
  Een zadeldak is de meest voorkomende dak soort, maar dit betekent niet dat deze saai is. Er zijn veel verschillende varianten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor dakpanplaten. Dit geeft een moderne look en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze combinatie zorgt voor een goede afvoer van regenwater.
 • Lessenaar
  Een lessenaar dak bestaat uit één dakvlak met een schuine helling. Deze daken zijn natuurlijk minder gevoelig voor wind en kunt u eenvoudig gebruiken voor zonnepanelen. Ook bij deze daken wordt meestal dakleer of EPDM gebruikt als dakbedekking.
 • Piramide of meerhoekig
  Staat ook wel bekend als een tentdak. Ze zorgen voor dakranden rond de hele blokhut of tuinhuis waardoor de isolatie optimaal is. Dak singels zijn de meest gebruikte dakbedekking bij deze dak soort.
 • Wolfskap en schilddak
  Deze daken hebben veel van elkaar weg. Een schildak heeft twee trapezevormige en twee driehoekige dakzijden. Het verschil met een wolfskap is dat bij deze de driehoekige zijden korter zijn. Deze daken geven een landelijke uitstraling, vooral als u kiest voor keramische dakpannen als bedekking.

Kies uw favoriete dak soort en dakbedekking voor uw blokhut of tuinhuis zodat u tijdens een hippe winter barbecue er helemaal voor kunt gaan. Nog geen barbecue in huis? Wij hebben een ruime keuze op onze website!

Reageer hier en praat mee!

Terug naar alle artikelen
popup please wait

Even geduld aub